Spectacole subPĂMÂNT la Festivalul Ideo Ideis și la FânFest 2012

15 august 2012    ora 20.30    Casa de Cultură din Alexandria
18 august 2012    ora 19.00     Cortul Cultural, Roșia Montana
Echipa proiectului Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 miercuri 15 august și sâmbătă 18 august la:
spectacolul Sub Pământîn cadrul Festivalului Ideo Ideis 7 (Alexandria) și Festivalului Fân-Fest 2012 (Roșia Montana)
Teatrul SubPământ. Valea Jiului după 1989 este un proiect de observație și analiză a existenței cotidiene a unor comunități afectate decisiv de schimbările politice și sociale care au avut loc începînd cu anii ’90. Proiectul își propune să documenteze situația economică, viața și munca minerilor în post-socialism.
Teatrul SubPământ este un proiect de reconstrucție performativă a poveștilor-document care fundamentează istoria comunităților din Valea Jiului, aflate la limita dintre supraviețuire, migrație, dispariție și posibilă reconstrucție.
Spectacolul Sub Pământ are la bază o cercetare în Valea Jiului, coordonată de Mihaela Michailov (dramaturg), Vlad Petri (fotograf), David Schwartz (regizor). Cercetarea a avut mai multe direcţii – ateliere, discuţii libere şi interviuri cu mineri, soții de miner, cu pensionari și copii, cu paznici de mină, lideri de sindicat, oameni care trăiesc din furtul de cărbune.
Sub Pământ este un spectacol-arhivă de povești-mărturii ale unor comunități pe cale de dispariție. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale deseori ignorate în teatrul românesc de după 1989: comunităţile muncitoreşti.
Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis se desfășoară în fiecare an din 2006 în Alexandria, oraș fără teatru de stat, și are în centru teatrul cu și pentru elevi de liceu.
Festivalul Fân-Fest se desfășoară la Roșia Montana la inițiativa comunității localnicilor care se opun proiectului minier și își propune să adune laolaltă artiști și activiști pentru a cunoaște comunitatea locală și a gândi împreună soluții alternative la distrugerea comunității și mediului prin mineritul cu cianură.
Echipa proiectului subPĂMÂNT susține lupta localnicilor de la Roșia Montana împotriva exploatării și hăituirii operate de compania canadiană gold corporation cu complicitatea statului român.
Mai multe informații și programul complet al festivalurilor Ideo Ideis și Fân-Fest la:
Reclame

Un gând despre „Spectacole subPĂMÂNT la Festivalul Ideo Ideis și la FânFest 2012

  1. M spune:

    FOARTE BUN SPECTACOLUL! TALENTAȚI ACTORI!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: